Catedrala Gotica „La Seu” – Barcelona

Aceasta catedrala este dedicata  Sf Eulalia care este uul dintre cei doi patroni ai orasului si dateaza din 1928.

Din punct de vedere arhitectural este un amestec intre stilul gotic si romanic din cauza repetatelor constructii si reastaurari suferite de-alungul timpului.

Potrivit legendelor Sf Eulalia a fost o tanara fecioara martirizata de romani in timpul ocuparii acestora. Povestea spune ca in mijlocul verii Sf Eulalia a fost expusa goala intr-o piata publica pentru a fi batjocorita, insa o ninsoare a inceput brusc si  i-a acoperit trupul. Furiosi romanii au bagat-o intr-un butoi si au infipt sabii si cutite dupa care l-au rostogolit pe strada ce astazi ii poarta numele „”Baiaxada de Santa Eulalia”.

Corpul Sf Eulaliei se regaseste in cripta catedralei fiind un loc de pelerinaj pentru localnici.In interior se gaseste un naos mic si vast, despartit la jumatate de cor iar jos sunt treptele spre cripta unde se regaseste sarcofagul sculptat al Sf Eulaliei.

O surpriza placuta o reprezinta gradin care se pastreaza de 500 de ani si unde, daca avem noroc putem socializa cu cateva gaste .Este o oaza de racoare.

Costul vizitei cateralei este de 2 euro sau 5 euro in cazul in care doriti sa vizitati si acoperisul. Va recomandam sa optati si pentru vizita acoperisului deoarece veti avea parte de niste vederi panoramice superbe asupra  Sagradei Familia, Turnul Akbar sau spre mare.

Travel hint! Intre orele 17:00 si 20:00 intrarea este gratuita.

Pentru mai multe detalii click aici .