Domul Invalizilor (Dom Invalides – Musee de l’Armee )

Dôme des Invalides

Domul Invalizilor (Dom Invalides – Musee de l’Armee) este compus dintr-un muzeu al armatei(este cel mai mare muze militar din lume ) impreuna cu locurile de veci ale soldatilor francezi, cel mai cunoscut fiind Napoleon.

In 1670, Ludovic al 14-lea, a dat ordin sa se construiasca Domul Invalizilor, un spital militar capabil sa trateze soldatii francezi raniti in razboaiele din Europa. Numele domului este o prescurtare de la “Hôpital des invalides”. In anul 1676 cand a fost finalizata constructia domului, in jurul domului erau 15 curti cea mai faimoasa fiind “Curtea de onoare”, unde erau tinute si paradele militare. Ulterior, veteranii de razboi au cerut o capela, aceasta fiind construita in 1679 (Eglise Saint-Louis des Invalides).Mormantul lui Napoleon este realizat din porfir finlandez rosu avand o baza din granit verde,aici se afla si mormintele membrilor familiei lui Napoleon (frati, copil), a catorva ofiteri care l-au servit precum si a multor eroi militari francezi.

Perioada vizitare

Deschis in fiecare zi, cu exceptia primei zi de luni ale lunii (cu exceptia lunilor iulie, august, septembrie), 1 ianuarie, 1 mai si 25 decembrie.
Octobrie pana pe 31 Martie-intre orele 10:00-17:00
 1 Aprilie pana pe 30 Septembrie. Intre orele 10:00-18:00

Exceptie  lunile Iulie si August, cand este deschis pana la orele 19:00.

Tarife intrare 8.5 euro /persoana
Tarif Redus 6,5 € (studentilor pana in 26 de ani si a veteranilor de razboi) si este gratuit pentru minori.

*Preturile sunt informative si pot varia.

 

Pentru mai multe detalii despre Domul Invalizilor click aici