EXCURSIE LA SUD DE DUNARE

Pestera Sf Dimitrie Basarabov, Manastirile de la Ivanovo, Ruse

Plecari 2017 : 23.04 ; 7.05 ; 18.06 ; 30.07 ; 27.08 ; 8.10  | 1 zi |

 TARIF: 69 lei/pers

PACHET SENIORI/STUDENTI: 59 lei/pers

 Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in Parcarea Academiei Militare – acces din Bdul Eroilor. Plecare la ora 07:00 urmand traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Manastirea Sf Dimitrie Basarabov – Manastirea Ivanovo.

Pornim in calatoria noastra traversand Dunarea – al doilea fluviu al Europei dupa Volga si singurul care curge de la vest la est si facem o prima oprire la 10 km sud de Ruse, la pestera in care a trait Sf Dimitrie Basarabov, pentru a continua mai apoi cu vizitarea Manastirilor de la Ivanovo – o retea de mici biserici si chili, sapate in stanca, la 32 de metri deasupra apei ce strabate pitorescul canion al raului Roussenski Lam. Dupa ce ne bucuram sufletele cu frumoasele picturi murale intrate in Patrimoniul Unesco ne indreptam spre Ruse- orasul Dunarean supranumit in secolele 19-20 si “Mica Viena” – datorita constructiilor realizate in stil baroc si rococo.

Ne bucuram de o plimbare pietonala prin centrul vechi, ridicat in jurul Muzeului de Istorie si pe strada Alexandrova, denumita dupa Alexander I Batenberg, primul conducator al Bulgariei Independente, supranumita si Champ Elysses- ul orasului. Vizitam Catedrala Romano Catolica Sfantul Pavel Crucificatorul, ridicata in 1890 dupa planurile celebrului architect Italian Valentino si Biserica Sfanta Treime, ce dateaza din 1632, din timpul ocupatiei otomane, construita atunci cand lacasurile crestine de cult nu trebuiau sa depaseasca inaltimea unui “calaret calare”. Timp liber in centrul orasului Ruse.

Dupa-amiaza pe drumul de retur ne oprim pentru o sesiune de cumparaturi la Mall Ruse – cel mai mare centru comercial al districtului, desfasurat pe o suprafata de peste 40000 mp. Aici aveti posibilitatea de a achizitiona produsele unor renumite branduri internationale, cu preturi de pana la 50% mai mici decat in Romania. Pentru promotii si informatii puteti accesa site-ul www.mallrousse.bg.

PRETUL INCLUDE: NU SUNT INCLUSE IN PRET:
-transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;

– vizitele incluse in program:

-vizita la Manastirea Sf. Dimitrie Basarabov ;

-vizita Manastirile Ivanovo; Ruse

-insotitor de grup din partea agentiei.

-intrarile la obiectivele turistice;

-alte cheltuieli personale;

-asigurarea medicala.

Grup minim 40 pers

ATENTIE: Toate intrarile la obiectivele turistice in Bulgaria se achita in moneda nationala – leva !!!

  • in cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

  • insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s