Imprejurimile Bucurestiului

Muzeul Cotroceni – Palatul Mogosoaia – Manastirea Tiganesti –– Manastirea Pissiota – Snagov

 Date de plecare 2017 : 9.04, 18.06 , 23.07 , 27.08 , 10.09 

TARIF: 79 lei/pers

PACHET SENIORI/STUDENTI: 65 lei/pers

Intalnire la ora 09.00 in parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 09.15 .

Prima  vizita din programul nostru va fi la Muzeul Cotroceni.

La Cotroceni au avut loc numeroase evenimente istorice. În 1821, conducatorul revoluţiei , Tudor Vladimirescu, a hotărât să-şi aşeze tabăra aici, Cotrocenii devenind centrul revoluţiei. Revoluţia din 1848 – 1849, la sud de Carpaţi, îşi are deznodământul la Cotroceni, unde a fost citită proclamaţia Înaltei Porţi, care o condamna. Dupa citirea documentului a urmat arestarea şi încarcerarea la Cotroceni a numeroşi revoluţionari şi notabili ai Capitalei. În perioada Domnului Unirii, Alexandru Ioan Cuza, Cotrocenii devin un centru al unităţii şi modernizării României, iar palatul capătă statutul – în urma dotării şi modernizării – de reşedinţă oficială de nivel european. În 1916, s-a hotărât părăsirea neutralităţii şi alăturarea României grupului de state care formau Antanta (Franţa, Rusia, Marea Britanie). În anul 1918 la Cotroceni s-a semnat – cu Puterile Centrale – tratatul cunoscut sub numele de Pacea de la Bucureşti. Anul 1930 readuce Cotrocenii în centrul atenţiei politice prin întoarcerea lui Carol Caraiman – ex prinţul Carol. Ulterior au avut loc numeroase consilii de coroană şi conferinţe guvernamentale conduse de Carol al II-lea, dintre care s-au remarcat cele din toamna anului 1939 (când au fost dezbătute probleme importante vizând integritatea şi apărarea statului naţional, relaţiile cu vecinii, atitudinea faţă de războiul care tocmai începuse).

Cotroceni este singura reşedinţă din întreg teritoriul românesc care a cunoscut folosinţa cea mai îndelungata, de la sfârşitul secolului al XVII-lea şi pâna în prezent.

Ne indreptam catre Palatul Mogosoaia, unde poposim cateva ore pentru vizitarea intregului complex si pauza de pranz.

Complexul conține clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeți, ghețăria și cavoul familiei Bibescu, precum și biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curții. Palatul poartă numele văduvei boierului Mogoș care deținea pământul pe care a fost construit.

Palatul Mogoșoaia a fost în posesia familiei Brâncoveanu timp de aproximativ 120 de ani, trecând apoi în proprietatea familiei Bibescu.

Deplasare catre Manastirea Tiganesti. Mănăstirea Țigănești a fost întemeiată, pe la 1725, de boierul Lupu Dencu și de răzeși din comuna Cobalca (acum Codreanca), care au construit o biserică de lemn, pentru a-i ascunde pe creștinii din apropiere de invaziile tătarilor.

In aceeasi zona vizitam si Manastirea Pissiota – ctitorita între anii 1928-1929 de Nicolae Pissiota şi soţia sa Zoe Pissiota. Locul a fost cumparat de la familia cunoscutului general Gheorghe Angelescu. Stilul arhitectural al bisericii este cel al renasterii italiene inmanunchiat cu cel bizantin, lucru care ii da manastirii o unicitate aparte fata de alte lacase de cult.

Ultima oprire o facem la Manastirea Snagov.

Ascunsă de păduri  şi înconjurată de apele Snagovului, Mănăstirea Snagov a fost cel mai un important centru duhovnicesc şi cultural al Ţării Româneşti, al perioadei feudale. Construită pe un loc străvechi mănăstirea reprezintă una dintre cele mai vechi aşezări monahale, din zona Bucureştiului. Prima atestare apare la 1408, dar se pare că  exista aici un mic paraclis, încă din vremea domnitorului Vladislav I (1364-1379). În 1456, Vlad Ţepeş hotărăşte ca în acest loc izolat de ape şi înconjurat de păduri, să se construiască o închisoare pentru trădători, un zid de apărare, un pod care să facă legătura cu uscatul şi un tunel de refugiu pe sub apă. Biserica aşezământului a fost rezidită de către domnitorul Neagoe Basarab, la 1521. Construită din cărămidă, în stil bizantin, cu patru turle poligonale acoperite cu ţiglă, ca şi restul acoperişului, bisericuţa este una dintre cele mai frumoase din zonă.

Seara ne intoarcem in Bucuresti in functie de traffic.

Grup minim 30 pers.

 ATENTIE :

  • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

  • Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

  • Intrarea la Muzeul Cotroceni se face numai pe baza de carte de identitate!

DATA DE PLECARE TARIF
9.04, 18.06 , 23.07 , 27.08 ,  10.09 79 LEI / 65 LEI (seniori/studenti)

 

PRETUL INCLUDE: NU SUNT INCLUSE IN PRET :
·   transport autocar din Bucuresti

·   ghid de turism insotitor

·   vizita la Muzeul Cotroceni, Palatul Mogosoaia, Manastirea Tiganesti, Manastirea Pissiota, Manastirea Snagov

·   Intrarile la Cotroceni si Mogosoaia sunt incluse in pret.

·   Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 20 LEI/pers ;

Masa de pranz, taxa foto interior sau alte servicii care nu sunt mentionate in program.

 


Prezentul program este parte integrantă a contractului de comercializare a pachetului turistic.