Muzeul Luvru

Louvre Museum

Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta (dupa suprafata, 210.000 m2 dintre care 60.600 m2 destinati expozitiilor) si unul dintre cele mai importante muzee din lume. Este situat in centrul capitalei franceze, Paris, intre cheiul drept al Senei si strada Rivoli , in primul arondisment, intr-o cladire istorica, fost palat regal, Palatul Luvru. Exponatele de arta frantuzesti acopera o larga parte din istoria Frantei, de la Dinastia Capetienilor pana in prezent.

Muzeu cu caracter universal, Luvrul poseda opere de arta din epoci diferite ale civilizatiei, din Antichitate pana la 1848, si acopera o arie geo-culturala intinsa, de la Europa occidentala, Grecia, Egipt pana la Orientul Apropiat (la Paris exista – in linii mari – o impartire a domeniilor de expunere muzeala: arta europeana din perioada de dupa 1848 este incredintata Muzeului d’Orsay si Centrului Pompidou, arta asiatica este expusa la Muzeul national de Arte asiatice Guimet, iar arta africana, americana si din Oceania este sub tutela Muzeului Quai Branly), o serie de capodopere fiind expuse in Pavilionul Sesiunilor al muzeului Luvru. Operele prezente la Luvru au o mare varietate, de la picturi, sculpturi, desene pana la ceramica, obiecte arheologice sau alte obiecte de arta.

Printre piesele cele mai celebre prezente la Luvru se numara: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci si Libertatea conducand poporul de Eugène Delacroix. Luvrul este de asemenea unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, cu aproximativ 8,5 milioane de vizitatori in 2008.

Perioada vizitare :

Luni/Joi/Sambata /Duminca – intre orele 09:00 – 18:00

Miercuri/Vineri  intre orele 09:00 – 21:45

Marti -inchis

Octombrie -Martie -intrarea gratuita in prima duminica a fiecarei luni

Tarif intrare 15 euro (online) /persoana.Recomandat sa va prezentati cu 30 de min inainte de ora selectata.

*Preturile sunt informative si pot varia.

Pentru mai multe detalii despre Muzeul Luvru click aici