Turnul Eiffel

 

tuy

Turnul Eiffel este emblema orasului Paris si probabil este printre putinele obiective turistice ce nu are nevoie de prea multa introducere.

Structura a fost construita intre anii 1887-1889. Aceasta urma sa serveasca drept arc de intrare la Expoziţia Universala (1889), un targ mondial ce sarbatorea centenarul Revoluţiei franceze. Turnul a fost inaugurat la 31 martie 1889 si deschis pentru public pe 6 mai. Aproximativ 300 de muncitori au unit cele 18.038 de piese de otel, folosind doua milioane si jumatate de nituri. Luand in considerare standardele de siguranta din acel moment, este remarcabil faptul ca un singur muncitor a murit la constructia turnului.

Turnul are o inaltime totala de 320 m . Cand a fost construit era cea mai inalta cladire din lume.

Turnul este format din 3 nivele: accesul publicului la primul şi al doilea nivel se poate face atat pe scari,pentru cine doreste un pic de miscare, cat si cu liftul, in schimb accesul la ultimul nivel se face exclusiv cu liftul.Vederea panormanica oferita de la ultimul nivel este extraordinara ,in speciala daca prindeti si o zi senina.Se poate vedea tot Parisul in toata splendoarea lui.

Perioada vizitare :

Turnul Eiffel este deschis in fiecare zi a anului!

Iunie -Septembrie -intre orele 09:00 – 24:00 (ultimul lift la ora 23:00)

Octombrie -Mai – intre orele 09:30 – 23:00

Tarife intrare :

Bilet intrare +Lift nivelul 2 –  11 euro adult

Bilet intrare + Lift toate nivelele – 17 euro adult

Bilet intrare scari nivelul 2 – 7 euro

*Preturile sunt informative si pot varia.

Pentru mai multe detalii despre Turnul Eiffel  click aici