Umag si Porec – Croatia

Umag si Porec
Zona de Nord Vest a peninsulei Istria, respectiv statiunile Umag si Porec, sunt caracterizate prin hoteluri de 4-5* tip resort renumite international, unde turistii se pot relaxa, pot face sport, plimbari in natura sau pot incerca gama vasta de excursii optionale oferite de agentiile locale.
Hotelurile sunt construite pe malul marii si in apropierea acestora exista terenuri sportive, in special tenis, unde oaspetii pot face miscare. Terenurile sportive sunt private iar inchirierea echipamntelor, a terenului sau „antamare” instructorilor este contra cost.
De mentionat faptul ca in zona nu exista  plaja cu nisip, majoritatea hotelurilor au construite pontoane iar intrarea in apa este brusca, coborarea facandu-se pe scara iar apa avand la inceput app 130-150 cm adancime. Zona este recomandata celor care practica sporturi nautice, scufundari, snorkeling si iubitorilor de apa adanca, curata si cu peisaj marin spectaculos. Pentru familiile cu copii majoritatea hotelurilor de 4-5 au piscine pentru copii/adulti si mici aqua park-uri. Majoritatea turistilor din Umag si Porec opteaza pentru plimbari in natura cu bicicleta, zona fiind foarte dezvoltata din acest punct de vedere. In zona exista centre de inchiriat biciclete si trasee/piste special construite pentru biciclisti.

Hoteluri recomandate