Zona Montparnasse

-

Cartierul Montparnasse se afla in arondismentele 14 -15 si reprezinta a 2-lea cartier tipic parizian ce merita vizitat.

Montparnasse a devenit faimos incepand cu anul 1920 cand majoritatea artisilor din cartierul Montmartre si-au abandonat atelierele si s-au indreptat catre Montparnasse din cauza aglomeratie si a faptului ca nu isi mai gaseau inspiratia.

Noua reputatie a cartierului Montparnasse a prins destul de repede printre artistii,pictorii,scriitori din intreaga lume nu doar din Paris.

Pe langa stradutele retrase si pline de cafenele si artisti care isi expun operele ,zona Montparnasse gazduieste cea mai importata gara  din Paris ,cimitirul Montparnasse si Turnul Montparnasse.

Gara Montparnasse este una dintre cele mai importante din Paris.Construita in 1840 si renovata de alungul timpului,gara este folosita in principal pentru trenurile ce fac legatura cu Nord-Vestul Frantei si TGV pentru Sudul Frantei.Gara Montparnasse deserveste si statia de metrou cu acelasi nume.

Cimitirul Montparnasse /Pere Lachaise- este cel mai mare cimitir din Paris si unul dintre cele mai renumite din lume. Situat in 20-lea arondisment al oraşului, cimitirul reuneşte mormintele a mulţi oameni celebri.In cimitir sunt inhumaţi si o serie de romani, printre care: Martha Bibescu, Ana, contesa de Noailles, George Enescu, Nicolae Penescu dar si personalitati contemporane precum Jim Morrison.

Turnul Montparnasse este practic o cladire de birouri din sticla cu o inaltime de 231 m ,contra unei taxe (aproximativ 12 eur) se poate face o vizita pana la etajul 59 de unde este o panorama superba asupra intregului cartier Montparnasse si nu numai.